Dit zijn de 5 grootste kinderkleding trends in 2022. (2024)

We ontvangen mogelijk commissie via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar wij als redactie achter staan

Een uitgesproken stijl en maximaal speelplezier: dit zijn de modetrends voor kids in 2022.

Door Tess van Daelen
Dit zijn de 5 grootste kinderkleding trends in 2022. (1)

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met H&M.

Als je naar kids fashion kijkt, zie je veel overeenkomsten met de mode voor volwassenen. Tegelijkertijd is de kindermode veel speelser en worden onze kids steeds eigenzinniger. Ze dragen mode op hun eigen manier, bepalen hun eigen trends met volop ruimte om te experimenteren. Voor 2022 zien we creatief denim, pasteltinten in bijzondere samenstellingen en gemakkelijke sets. Comfort en speelplezier staan voorop en verantwoorde keuzes maken gaat vanzelf. Nieuwsgierig geworden? Dit zijn de nieuwste kindermode trends voor het komende jaar.

Dit zijn de 5 grootste kinderkleding trends in 2022. (2)

1/ Sorbettinten

Pasteltinten voeren de boventoon in de nieuwe kids collectie. Of het nu gaat om sneakers, co-ords, fleecevesten, sweaters, badpakken of petjes; met een combinatie van zachte pasteltinten huppelt je kleintje stijlvol het voorjaar in. Lichtgroene, maar ook lichtoranje of lila items, zoals deze schattige zomerjurk met stroken, vormen een heerlijke basis voor je nieuwe garderobe. We zien veel sweaters met mouwen in twee verschillende kleuren, asymmetrische kleurvlakken en pastelkleurige items in tie dye variant. Laat je kindje mee kiezen en ’s ochtends vroeg zelf combinaties maken. Een speelse oefening in zelfexpressie.

2/ Uitgesproken denim

Vond je een destroyed denim al te gek? De spijkerbroek is anno 2022 extra uitgesproken. Wat dacht je van elke pijp een andere blauwtint, een spijkerbroek met geblokt denim of een patchwork jeans gemaakt van verschillende stukken spijkerstof? En dan zijn er nog de fits (high waist, flared of mega wijd), alle soorten wassingen, bleekmethodes en tie dye technieken. Kortom: maximale spijkerbroekenlol! Een wat wijdere denim is wat ons betreft een essential en wij zijn helemaal weg van deze Wide High jeans met verschillende tinten spijkerstof.

Dit zijn de 5 grootste kinderkleding trends in 2022. (5)

Dit zijn de 5 grootste kinderkleding trends in 2022. (6)

3/ Comfortable co-ords

Niet alleen onder volwassenen zijn joggingpakken een hit. Ook kids kunnen kiezen voor maximaal comfort met een keur aan gezellige ‘co-ords’, oftewel setjes. Van all over print pakjes tot tweedelige sets met ruches. Van complete Disney+ & chill combinaties en sportieve sets tot meer geklede, feestelijke ensembles. Geen gedoe over wat bij wat past, met deze no brainer sets zit je altijd goed. We spotten deze sportieve groenkleurige set, een go to pakje voor de sport, maar evengoed om in te spelen.

Dit zijn de 5 grootste kinderkleding trends in 2022. (7)

4/ Slimme keuzes

Als ouder wil je niets liever dan ervoor zorgen dat de wereld een stukje beter is, met een duurzame toekomst voor je kinderen. Bewuste keuzes maken in jullie levensstijl maar ook kleding is iets wat je je kids al van jongs af aan kan meegeven, waardoor ze hun eigen rolmodellen kunnen worden. De conscious choice items van H&M kunnen hierbij helpen. Voor 2022 zijn dit namelijk absolute smaakmakers. Stuk voor stuk zijn het items om kids lekker hun eigen stijl mee te laten ontdekken. Zoals dit toffe zwartkleurige denim jack met capuchon voor jongens. Een musthave, die keer op keer van pas komt. Duurzamer, betaalbaar én uitgesproken; play out your style!

Dit zijn de 5 grootste kinderkleding trends in 2022. (8)

5/ Speelplezier boven alles

Vergeet vlekkeloos, strak gestreken en perfect gestyled; als er één overkoepelende trend geldt, is het wel dat alles kan en alles mag. Laat de creativiteit van je mini-me de vrije loop! Scheurtje hier, vlek daar? So what! De nieuwste kindermode kan wel wat hebben én speelplezier gaat boven alles. Zoals dit flanellen overhemd voor jongens, een ideale key piece in de kinderkledingkast. Picture perfect hebben we al lang achter ons gelaten. Doe het op jouw manier!

Dit zijn de 5 grootste kinderkleding trends in 2022. (9)

6/ Kinderkamer update

Wanneer de garderobe gevuld is, kijken we ook even naar de rest van de kinderkamer. Hier zien we veel aardetinten, home accessoires in de vorm van zachte dierenvriendjes en natuurlijke materialen. Wij hebben ons oog laten vallen op dit beige kleed met grijze stippen. Genoeg gezelligheid om ook de kinderkamer een speelse update te geven. Zo kan je kleintje zich in zijn kamer even écht helemaal terugtrekken in zijn eigen wereld.

Van denim, tot sorbettinten en de allerleukste pakjes, met de nieuwe kindercollectie van H&M kunnen kids hun eigen stijl ontdekken op een speelse manier. Benieuwd geworden naar de nieuwe kindercollectie van H&M? Ontdek de nieuwe kidscollectie hier, en de nieuwe H&M Home kidscollectie hier.

Meer van Jan

Dit zijn de 5 grootste kinderkleding trends in 2022. (10)

Kinderen

Zó krijg je pen of stift in no time uit je meubelsSnel een flesje nodig? De Baby Brezza biedt hulpDe beste baby wippers voor jouw kindje. 6 x de leukste uitjes voor de herfstvakantie 2024

Advertentie - Lees hieronder verder

6x celebs met een opvallend groot gezinDit moet je weten over zwemluiersCharlotte is de dubbelganger van prins WilliamVul je vakjes broodtrommel met de beste snacks!
JAN tipt: 5 x de leukste kinder rugtassenJAN tipt: 7 x de beste drinkbeker voor school3x leuke recepten om bakken met kinderenDit zijn de leukste uitjes voor de zomervakantie

Advertentie - Lees hieronder verder

Dit zijn de 5 grootste kinderkleding trends in 2022. (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5999

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.