De beste restaurants in Den Haag vind je in dit handige overzicht! (2024)

Den Haagis leuk! Pak de trein voor een dagje Den Haag of plan een weekendje om de stad op een rustiger tempo te verkennen.Er zijn namelijk ontzettend veel leuke hotspots geopend die zeker een bezoek waard zijn. Van authentieke restaurants tot hippe hotspots waar je meteen heen wilt. Ik dit overzicht hebben wij de beste restaurants in Den Haag voor je op een rijtje gezet. Eet smakelijk!

Volg @yourlbb op Instagram

Dit zijn de beste restaurants in Den Haag die je niet mag missen

Tapisco

Op de bekende Kneuterdijk ligt het stijlvolle Tapisco. Dit elegant restaurant met een warme, zuiderse ambiance is dé plek in Den Haag om van heerlijke Spaanse tapas en Portugese petiscos te genieten. De chef besteedt erg veel aandacht aan de kwaliteit van de ingrediënten en dit resulteert in intense en volle smaken. Bovendien geeft hij een eigen twist aan de bekende hapjes, waardoor je telkens weer verrast wordt. Met een bijpassende Spaanse of Portugese wijn maak je je avond compleet en krijg je zelfs even een vakantiegevoel.
Kneuterdijk 11, Den Haag – tapisco.nl

De Basiliek

In het centrum van de bruisende stad Den Haag ligt De Basiliek. Dit trendy restaurant met een erg kleurrijk interieur is de ideale setting voor een ontzettend gezellige avond uit. De chef serveert je diverse internationale en mediterrane gerechten met een modern karakter. De gewaagde combinaties blijken allemaal te kloppen en de smaken zijn verrassend lekker. Michelin heeft de zaak een Bib Gourmand toegekend en dit is volgens ons zeker terecht!
Korte Houtstraat 4-A, Den Haag – debasiliek.nl

Zheng

Een bezoek aan Zheng is een hele ervaring. Net zoals in het oude keizerrijk krijg je verschillende traditionele gerechtjes voorgeschoteld. Elke specialiteit wordt op meerdere borden gepresenteerd. De diverse smaken sluiten mooi bij elkaar aan en de combinaties zijn hemels. Achter elk gerecht zit een verhaal en dit krijg je ook te horen. Bovendien zorgt het blauwe interieur voor een mysterieuze sfeer en geven de authentieke Chinese details een uniek karakter aan het restaurant. Volgens ons is Zheng zonder twijfel een van de beste restaurants in Den Haag!
Prinsestraat 33, Den Haag – restaurantzheng.com

6&24

Bij 6&24 sta jij centraal. Het restaurant zet gastvrijheid op de eerste plaats en er hangt dan ook een erg leuke, ontspannen sfeer. Het huiselijk interieur beschikt ook over enkele moderne componenten en deze mix zie je ook in het menu terug. Chef Rick serveert je authentieke gerechten met een internationale twist. Hij laat zijn creativiteit de vrije loop en zorgt zo voor unieke combinaties met pure smaken. Een bezoek aan 6&24 is een bijzondere ervaring die je niet snel zal vergeten!
Nobelstraat 13, Den Haag – restaurant6en24.nl

Resumé by 6&24

Zoals de naam al doet vermoeden is Resumé by 6&24 het kleine zusje van 6&24. De zaak is in de eerste plaats een wijnbar met een zeer uitgebreide kaart, al mag je de kwaliteit van het eten niet onderschatten. Op het menu staan eenvoudige internationale gerechten met een originele afwerking. Het zijn allemaal simpele bereidingen met hemelse smaken. Resumé by 6&24 combineert deze fantastische keuken bovendien met een warm interieur en een mooie gastvrijheid, een echte aanwinst voor Den Haag!
Bierkade 16A, Den Haag – resumeby6en24.nl

De beste restaurants in Den Haag vind je in dit handige overzicht! (8)

© Resumé by 6&24

Meer beste restaurants in Den Haag

Portfolio

Bij Portfolio is het altijd gezellig druk. In deze leuke zaak met een minimalistisch interieur en een ongedwongen sfeer geniet je van ware smaakexplosies. Op het menu staan vooral vis-, schaal- en schelpdieren centraal. Chef Kasper Verlinden verwerkt heel wat Aziatisch invloeden in de bereidingen, waardoor er heerlijke en verrassende combinaties ontstaan. De gedetailleerde afwerking en de originele presentaties geven extra karakter aan de bordjes. Bovendien beschikt Portfolio over prachtige natuurwijnen die perfect bij de diverse smaken aansluiten!
Prinsestraat 36, Den Haag – portfolio-restaurant.nl

Restaurant Ñ

Bij een verborgen pleintje in het centrum van Den Haag ligt Ñ. De gele façade roept meteen een vakantiegevoel op en je waant je even in zuiderse sferen. Het menu bevat een mix van klassieke tapas en originele creaties. Zo kan je naast de bekende serranoham of pimientos de padron ook voor ijs met vlees- of groentesmaak kiezen. De Spaanse ambiance creëert bovendien heel wat gezelligheid, waardoor een avond bij Ñ gegarandeerd een succes is!
Nobelstraat 22, Den Haag – restaurant-n.nl

Sequenza

Op het einde van het Spui ligt Sequenza, een intieme en elegante zaak die stijl en klasse uitstraalt. Chefs Jelmer en Thales kiezen voor een beperkt menu, zodat ze zich op de kwaliteit van de gerechten kunnen focussen. Hun menu bestaat voornamelijk uit moderne Franse specialiteiten. Ze plaatsen voortdurend nieuwe gerechten op de kaart en ze serveren je regelmatig unieke, originele creaties. Het heerlijke eten in combinatie met het warme design creëert een aangename sfeer waarin je helemaal tot rust komt.
Spui 224, Den Haag – restaurantsequenza.nl

Basaal

Als we het over leuke restaurants in Den Haag hebben, mogen we Basaal niet overslaan. Zowel de smaakcombinaties als het interieur van deze moderne zaak zijn ontzettend tof. Het prachtige Scandinavisch design met vintage accessoires geeft een hippe vibe aan het restaurant. De menukaart sluit zich mooi bij deze sfeer aan. Je krijgt er originele gerechten met intense smaken en verrassende combinaties voorgeschoteld. Basaal werkt elk bord bovendien met een hemelse saus af, waardoor het geheel extra karakter krijgt!
Dunne Bierkade 3, Den Haag – restaurantbasaal.nl

Elea

Chef Takis Panagakis heeft Griekse roots en verwerkt deze mediterrane afkomst ook in zijn menukaart. Bij Elea krijg je klassieke gerechten met een Griekse toets gepresenteerd. Wat dacht je van kreeft met Griekse kaas of zoete tzatziki? De Griekse invloeden geven een verrassende wending aan de gerechten en creëren zo vernieuwende smaken. Het rustige en natuurlijke interieur vertaalt zich bovendien in een mediterrane omgeving die mooi bij het menu aansluit.
Noordeinde 142, Den Haag – restaurantelea.nl

De beste restaurants in Den Haag vind je in dit handige overzicht! (9)

© Restaurant Elea

Meer beste restaurants in Den Haag

Oogst

Chef Van Bommel baseert zijn menu op de oogst van groentetuin Laantje Voorham. De verse groenten en kruiden vormen de basis van de gerechten en geven een unieke smaak aan elke bereiding. Hij kiest voor een moderne Franse keuken waar hij een eigenzinnige draai aan geeft. De elegante zaak is prachtig afgewerkt en lijkt enorm op een Franse bistro, waardoor de Franse invloeden van het menu extra aandacht krijgen.
Denneweg 10, B, Den Haag – restaurantoogst.nl

Callas

Callas is een Mexicaanse bloem en het Griekse woord voor ‘mooi’. Deze serene betekenis zie je meteen in het interieur terug. Een ingetogen interieur met de nodige luxe en warmte. Ook het menu trekt deze lijn verder. Klassieke, hoofdzakelijk Franse, gerechten zonder veel extra’s. De verse groenten en kruiden geven ontzettend veel smaak aan de specialiteiten en de chef gebruikt diverse kleurcombinaties om het bord visueel aantrekkelijk te maken. Callas is een uitstekend restaurant waar je ontzettend goed kan eten!
Laan van Roos en Doorn 51A, Den Haag –restaurantcallas.nl

Publique

Publique is een echte klassezaak. Het restaurant bevindt zich in de levendige Zeeheldenbuurt en het pand valt op door de elegante architectuur. Ook het interieur is ontzettend stijlvol, zeker de glas-in-loodramen geven ontzettend veel karakter aan de zaak. Chef Plat is verzot op groenten. Hij gebruikt ze om een heerlijk mediterraan karakter aan zijn gerechten te geven. De uitdagende combinaties en de verrassende creaties zijn spectaculair. Misschien zelfs een Michelinster waard?
Anna Paulownaplein 4, Den Haag – restaurantpublique.nl

Villa Coucou-La Cuisine d’Alexandre

Chef Alexandre van Villa Coucou houdt van luxe en dat merk je ook. Elk detail in deze stijlvolle zaak straalt klasse uit. De gerechten zouden recht uit een Frans toprestaurant kunnen komen en dankzij de speelse toets van de chef word je keer op keer verrast. Hij probeert regelmatig verschillende combinaties uit en hij zorgt ervoor dat het resultaat elke keer opnieuw klopt. En dit is niet alles! Na je maaltijd kan je van een heerlijke co*cktail genieten of kan je zelfs een spelletje petanque spelen in de wijnkelder!
Laan van Meerdervoort 6, Den Haag – villacoucou.com

Waterproef

Waterproef is een geweldig restaurant langs de kade met een indrukwekkend uitzicht op de jachthaven. Het interieur verrast met een prachtige mix van moderne elementen met oude en klassieke invloeden. Ook op het menu staan heel wat onverwachte combinaties. De chef probeert regelmatig nieuwe dingen uit en zorgt zo voor gerechten die al je zintuigen prikkelen. De blikvanger is echter de enorm uitgebreide wijnkaart waarop je enkele zeldzame pareltjes terugvindt!
Dr. Lelykade 25, Den Haag – restaurantwaterproef.nl

Catch by Simonis

Aan de jachthaven hoort natuurlijke een visrestaurant thuis. Bij Catch by Simonis vind je de beste visgerechten en zeevruchtenschotels terug. De chef gebruikt enkel dagverse ingrediënten en werkt de gerechten vaak met een Aziatische toets af. Catch by Simonis combineert de maaltijden met een hip en trendy interieur. De fashionable vibes, de verschillende prestigeflessen en het stoere design geven het restaurant een unieke metropolitaanse sfeer die je ook in grootsteden zoals New York of Los Angeles tegenkomt, uniek in Den Haag!
Dr. Lelykade 43, Den Haag – catch-bysimonis.nl

De beste restaurants in Den Haag vind je in dit handige overzicht! (10)

© Catch by Simonis

Meer beste restaurants in Den Haag om langs te gaan

Baardman

Baardman is de vaste stek voor heel wat inwoners van Den Haag. Je zit er comfortabel, de jazz op de achtergrond zorgt voor een elegante vibe en het interieur is erg elegant opgebouwd. De chef heeft hier gekozen voor een keuken met mediterrane invloeden. Een heerlijke pasta, verse inktvis of verrukkelijke aubergine; bij Baardman kan het allemaal. Hou trouwens wat plek over voor een dessert, de zoete hapjes zijn meer dan de moeite waard.
Theresiastraat 18A, Den Haag – restaurantbaardman.nl

Capriole Café

In een oude verffabriek aan het water in de Binckhorst ligt Capriole Cafe. Deze prachtige zaak combineert een minimalistisch interieur met een warme, huiselijke sfeer en verfijnde gerechten. In de stoere open keuken zie je de chef aan het werk, waardoor je meteen meer respect krijgt voor het resultaat. De gerechten zijn van een erg hoge kwaliteit en het menu bestaat uit vis, vlees en zelfs plantaardige en veganistische gerechten. Vergeet je maaltijd zeker niet met een koffie uit de eigen koffiebranderij af te sluiten, echt genieten!
Fokkerkade 18, Den Haag – capriolecafe.nl

Cottontree City by Dimitri

Cottontree City by Dimitri heeft alles wat een goed restaurant in Den Haag nodig heeft: een uitstekende ligging, een prachtig design, een gevarieerd menu en zeer aantrekkelijke prijzen. Op het menu staan zowel traditionele klassiekers als originele creaties. Chef Dimitri Heinrichs werkt enkel met seizoensproducten en legt zijn klanten met heerlijke gerechten in de watten. Bovendien hangt er een erg ontspannen sfeer waarin je je altijd op je gemak voelt. Een aanrader!
Lange Voorhout 98, Den Haag – cottontree.nl

Cru

Cru heeft zich in wild vlees gespecialiseerd. Het interieur lijkt op het eerste zicht een modern, klassiek design, maar de vitrines aan de zijkant laten je zeker verschieten. Hier zie je namelijk heel wat dieren aan haken bungelen. Cru was vroeger een slagerij en de dieren worden nog steeds zelf geschoten. De kwaliteit van de gerechten is indrukwekkend. Het vlees is perfect bereid, waardoor de pure en intense vleessmaken heerlijk naar voor komen. Cru is ongetwijfeld een van de echte toppers van Den Haag!
Badhuisstraat 230, Den Haag – restaurantcru.nl

Dekxels

Dekxels is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in Den Haag. Op het menu van dit ontzettend gezellig restaurant staan heerlijke gerechten waarin je zowel mediterrane als Aziatische invloeden herkent. Een kabeljauw tiradito, Koreaanse gyoza’s of een Burrata salade; er zit ontzettend veel variatie in het aanbod van de zaak. Bovendien kan je je avond met een heerlijke co*cktail in de groene serre afsluiten, zodat je het bezoek aan Dekxels zeker niet snel zal vergeten.
Denneweg 130, Den Haag – dekxels.nl

De beste restaurants in Den Haag vind je in dit handige overzicht! (11)

© Dekxels

Meer beste restaurants in Den Haag om langs te gaan

El Mercat

El Mercat staat voor Spaanse topgastronomie. Als je weet dat chef Guillermo zijn culinaire vaardigheden bij El Bully verworven heeft, dan weet je dat je goed zit. Bij deze gezellige zaak kan je voor de allerbeste Spaanse tapas terecht. Op het menu staan zowel traditionele hapjes als nieuwe creaties. De chef werkt enkel met verse ingrediënten die hij op de markt (el mercat) haalt, waardoor elke gerecht je met pure en intense smaken verwent. El Mercat is zonder twijfel het beste Spaanse restaurant van Den Haag.
Hooikade 4, Den Haag – elmercatdh.nl

Glaswerk

Het idyllische terras van restaurant Glaswerk, volledig omringd door water, is ontzettend bekend in Den Haag. Dit is namelijk dé plek om op een stijlvolle manier van de aangename zonnestralen te genieten. Ook de menukaart van deze zaak is verrassend goed. Het menu bestaat uit diverse hapjes en gerechten om te delen. De chef laat zijn verbeelding de vrije loop en presenteert je regelmatig uitdagende en gewaagde combinaties. Het plaatje klopt echter altijd en je zal versteld staan van de overweldigende smaken!
Fokkerkade 14, Den Haag – glaswerkdenhaag.nl

Keraton Damai

Keraton Damai is Indonesisch voor ‘paleis van vrede’ en dit voel je meteen. In de zaak hangt een rustige, huiselijke sfeer en de vele fleurige orchideeën maken het interieur af. Bij Keraton Damai staat de Oost-Javaanse keuken centraal. In vergelijking met de traditionele Indonesische keuken zijn de gerechten iets zoeter en meestal vegetarisch. De unieke smaken zijn zeker de moeite waard en Keraton Damai is de ideale plek als je eens iets nieuws wilt uitproberen!
Groot Hertoginnelaan 57, Den Haag – keratondamai.nl

Lemongrass

Al meer dan 20 jaar is Lemongrass een van de favoriete plekjes van de Hagenaars. Deze prachtige bistro ligt vlak naast de Lelykade. Je hebt een mooi uitzicht op het water tijdens je maaltijd, waardoor het er heerlijk vertoeven is. Lemongrass staat voornamelijk bekend om de erg uitgebreide wijnkaart, al is het eten ook zeker de moeite waard. De chef werkt voornamelijk met verse vis uit de Noordzee en creëert indrukwekkende gerechten met lokale seizoensproducten. Lemongrass behoort zeker en vast tot de beste restaurants in Den Haag!
Dr. Lelykade 24, Den Haag – lemongrass.nl

Mandarin Palace

Mandarin Palace is een erg populair Chinees restaurant in Den Haag. Het moderne Oosters interieur met karaktervolle houten tafels en een indrukwekkend wandschilderij creëert een traditionele Aziatische ambiance. Chef Mai Lye Chin heeft een mooi menu met alle klassieke Chinese gerechten samengesteld. Ze voegt regelmatig nieuwe specialiteiten aan de kaart toe en ze bereidt elk bord volgens de authentieke kooktechnieken. Op deze manier komen de echte Chinese smaken naar boven en is elk gerecht een waar genot!
Nicolaistraat 35, Den Haag – mandarinpalace.nl

Palmette

Palmette heeft de beste plek op het mooiste plein van Den Haag, recht in het centrum. Het kleurrijke interieur maakt er een erg leuke zaak van en de elegante meubels geven het pand een bistro-achtige sfeer. Bij Palmette kan je ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds terecht. Het menu is eerder Frans georiënteerd en je hebt de keuze uit een grote variëteit aan gerechten. De kwaliteit van het eten is erg hoog en de prijzen zijn, ondanks de toplocatie, erg toegankelijk. Duid deze plek zeker met stip aan op je lijst!
Plaats 27, Den Haag – palmette.nl

De beste restaurants in Den Haag vind je in dit handige overzicht! (12)

© Palmette

Meer beste restaurants in Den Haag

restaurant Christian

In de Nieuwe Veenmolen ligt Restaurant Christian. De kleine molen met een authentiek historisch karakter is op zich een bezoek waard. De houten balken, de knarsende geluiden en de huiselijke sfeer zijn indrukwekkend. Chef Christian werk zoveel mogelijk met verse producten. Denk bijvoorbeeld aan zelfgevangen vis of rivierkreeftjes. Hij past het menu aan de beschikbare producten aan en hij zorgt ervoor dat alle smaken volledig tot hun recht komen. Na je hoofdmaaltijd komt de toetjeskar van Margot langs, zodat je zelf kan kiezen met welke lekkernij je je avond afsluit.
IJsclubweg 111, Den Haag – nieuweveenmolen.nl

Oker

Een van de hippe restaurantjes op de trendy Denneweg is Oker. Deze zaak is bruisend, levendig en modern, waardoor het perfect in deze buurt past. Op de kaart staan tal van gerechten om te delen. De chef heeft ze volgens ‘zwaarte’ georganiseerd, zodat je makkelijk kan beslissen hoeveel bordjes je graag bestelt. Sommige gerechten beschikken over Aziatische invloeden, terwijl andere specialiteiten eerder op een klassieke manier bereid worden. Elk bordje is echter van een uitstekende kwaliteit en Oker is dan ook de ideale plek voor een gezellig avondje uit!
Denneweg 71, Den Haag – restaurantoker.nl

Tommy’s & Zuurveen

De informele setting en de uitstekende gastvrijheid van Tommy’s & Zuurveen maakt van het restaurant een zeer aangename plek waar je optimaal van een heerlijke maaltijd kan genieten. In tegenstelling tot andere klassezaken krijg je hier geen kleine porties voorgeschoteld, maar bevredigende hoeveelheden die zeker voldoende zijn. Chef Teun Zuurveen gaat creatief te werk en plaatst regelmatig nieuwe, verrassende combinaties op het menu. Bovendien kan je een betaalbaar glas wijn bij de gerechten bestellen. Wij zijn onder de indruk!
Veenkade 1, Den Haag – tommysenzuurveen.nl

Wox

Wox is een bekende hotspot van Den Haag. Deze trend ligt in een erg stijlvol pand en het interieur is erg hip en levendig. De kookstijl van chef Lucien Bastiaan combineert het beste uit de Franse keuken met exotische, Aziatische invloeden. Op deze manier ontstaan er verrassende delicatessen met een sensationele smaak. Bovendien vind je op de uitgebreide wijnkaart zeker een bijpassend glas, waardoor je gerechten nog meer smaak krijgen!
Lange Voorhout 51, Den Haag – wox.nl

Walter Benedict

Het restaurant Walter Benedict houdt niet van poespas. Geen interieur met talloze accessoires en details, maar wel een stoer design met een bakstenen wand, hoge tafels en een grote bar. Ook op de kaart vind je geen vreemde combinaties, gedurfde experimenten of onbekende ingrediënten terug. De chef heeft gekozen voor traditionele, voornamelijk Franse, gerechten. Een ceasar salad, asperges of confit de canard; Walter Benedict is de ideale plek om je met heerlijke klassiekers te verwennen!
Denneweg 69A, Den Haag – walterbenedict.nl

De beste restaurants in Den Haag vind je in dit handige overzicht! (13)

© Tommy’s Zuurveen

Meer beste restaurants in Den Haag

Het Gouden Kalf

Elke ochtend gaat chef Niels op zoek naar de beste ingrediënten. Met verse vis uit de Noordzee, recent gesneden vleeslappen en lokale groenten creëert hij vervolgens heerlijke gerechten. Hij houdt ervan om creatief bezig te zijn en hij tovert dan ook heel wat bijzondere combinaties uit zijn hoed. De diepgaande smaken en de diverse texturen geven karakter aan het menu. Het Gouden Kalf is al jarenlang een hotspot en hoort zeker op de lijst van goede restaurants in Den Haag thuis.
Dr. Lelykade 1, Den Haag – hetgoudenkalf.nl

Morikawa

Het beste Aziatische restaurant van Nederland volgens Gault Millau. De verwachtingen van de klanten zijn erg hoog, maar de chef lost deze probleemloos in. Bij Morikawa moet je voor de echte klassieke Japanse gerechten zijn. Geen sushi met diepvriestonijn, maar enkel verse vis met wasabi, sojasaus en sake. Morikawa is een ontzettend goed restaurant waar je de pure en intense smaken van het echte Japan in alle rust kan leren kennen!
Balistraat 3, Den Haag – sushimorikawa.com

Kalun

Kalun is een van de meest authentieke restaurants van het Haagse Chinatown. De sobere zaak ligt onopvallend in het hart van de buurt. Moest de reputatie van dit restaurant niet zo goed zijn, zou je het zo voorbij lopen. Het eten is echter van een ontzettend goede kwaliteit, waardoor de zaak elke dag vol zit. Op de kaart vind je authentieke Chinese gerechten terug. De diverse specialiteiten worden volgens de Chinese tradities bereid, waardoor er unieke, diepgaande en verfijnde smaken ontstaan. Kalun zou wel eens het beste Chinees restaurant van Den Haag kunnen zijn.
Wagenstraat 95, Den Haag – kee-lun-palace-den-haag.nl

Waroen Pandang Lapek

Waroen Pandang Lapek is het beste Indonesische restaurant van Den Haag, waarschijnlijk zelfs van Nederland. De Sumatraanse keuken staat bekend om het pit, de overdaad aan vlees en het gebruik van kokosmelk. Waroen Pandang Lapek verwerkt al deze elementen op een traditionele manier in zijn gerechten, waardoor ze recht uit Indonesië lijken te komen. De authentieke specialiteiten zijn van een erg hoge kwaliteit en Indonesiërs uit heel Europa zoeken deze zaak op. Bij je maaltijd kan je trouwens geen alcohol krijgen, we raden je aan om voor een Oosterse thee te kiezen!
Schoolstraat 35, Den Haag – Instagram pagina

De beste restaurants in Den Haag vind je in dit handige overzicht! (14)

© Walter Benedict

Meer beste restaurants in Den Haag

Bogor Roemah Makan

Bogor Roemah Makan is Indonesisch voor ‘eetkamer van Bogor’. Het interieur van de zaak straalt dan ook gezelligheid uit. De gemoedelijke sfeer voelt erg warm aan en je voelt je meteen thuis in dit restaurant. De chef schotelt je heerlijke Indonesische maaltijden voor. Je hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden, gaande van een erg zoet hapje tot een heel pittig gerecht. Alle Indonesisch klassiekers staan op de kaart, zoals saté met pindasaus, rijsttafels en soto ayem. Bij Bogor Roemah Makan beleef je altijd een erg leuke avond!
Van Swietenstraat 2, Den Haag – bogorroemahmakan.nl

Botanica

Chef Bas Hoog heeft een voorliefde voor groenten en dit past perfect bij het concept van Botanica. In dit restaurant bestaan alle gerechten namelijk voor 80% uit veggies en voor 20% uit proteïne. Op het menu staan voornamelijk Hollandse gerechten. Vanzelfsprekend werkt de chef enkel met lokale seizoensproducten die hij op een biologische manier inzet. Botanica is een verrassend goed restaurant waar je lekker, gezond en eigentijds eet!
Kneuterdijk 8, Den Haag – botanicarestaurant.nl

Ethica

Ethica wil duurzaam koken onder de aandacht brengen. Alle bereidingen bestaan daarom voor 80% uit plantaardige ingrediënten en voor 20% uit dierlijk overschot. Chef Robin Collard beschikt bovendien over moestuinen, waardoor hij bijna uitsluitend eigen producten gebruikt. Hij maakt zelfs het bier volledig zelf! Ook het interieur van Ethica is zeker het vermelden waard. De grasgroene muren, de stoelen met zelfgemaakte bekleding en de eigentijdse lampen geven ontzettend veel karakter aan de zaak, prachtig gewoon!
Dunne Bierkade 35, Den Haag – ethicarestaurant.nl

Full Moon City

In Den Haag wordt Full Moon City wel eens de roltrap-Chinees genoemd. Zodra je de zaak binnenwandelt, zie je de enorme roltrap die je naar het restaurant brengt meteen. Het interieur is erg klassiek, veel rood en geel. Op de kaart staan de echte Chinese klassiekers, al staat Full Moon City voornamelijk bekend om de geweldige dim sum en de knapperige pekingeend. De chef doet zijn thuisland alle eer aan en zet de rijke culinaire traditie van China mooi voort!
Achter Raamstraat 75, Den Haag – fullmooncity.nl

De Tapperij

De negentiende-eeuwse sfeer van de Tapperij is erg klassiek en voelt nostalgisch aan. Het pand bestaat al sinds 1886 en de ambiance van een ouderwets café wordt op een prachtige manier behouden. Op de kaart vind je een mix van klassieke, Franse gerechten en originele creaties terug. De chef gaat creatief en ongedwongen te werk, waardoor hij altijd een eigen toets aan de gerechten geeft. Dankzij de uitgesproken smaken, de rijke historie van het pand en het inspirerende interieur is een bezoek aan de Tapperij een unieke ervaring die je nog lang zal koesteren.
Atjehstraat 66, Den Haag – restaurantdetapperij.nl

De beste restaurants in Den Haag vind je in dit handige overzicht! (15)

© De Tapperij

Meer beste restaurants in Den Haag

Cafe Franklin

Het jongere broertje van Walter Benedict (waarover straks meer!) net buiten het centrum. Bij deze hotspot zit je tussen de locals en in het weekend zijn ze ook voor lunch geopend. In de zomer is dit een van de fijnste borrelspots en zit je heerlijk aan de biertafels op het terras met een speciaalbiertje en flammkuchen als snack.
Valkenbosplein 24, Den Haag –cafefranklin.nl

Pastis

Bij deze knusse Franse bistro schuif je aan voor typisch Franse gerechten. Eenvoudig, maar oh-zo-smaakvol. Net als in Frankrijk hebben ze ook een menu met ‘entree, plat & dessert’ voor een vriendelijke prijs. Je zou bijna vergeten dat je in hartje Den Haag bent!
Oude Molstraat 57, Den Haag –pastis.nl

Le Quartier

Nog een fijn Frans adres, maar dan net buiten het centrum. Daardoor misschien wel des te leuker, want veel toeristen zul je er niet tegenkomen. Bij mooi weer is het bankje voor de zaak favoriet voor een Bourgondische lunch.
Van Hoytemastraat 43, Den Haag – le-quartier.nl

De Sushi Meisjes

In het Zeeheldenkwartier is dit met stip de leukste hotspot voor al je sushi-cravings. Ze hebben hier naast de classics met een twist ook vegan en glutenvrije sushi. Tip: bij mooi weer hebben ze ook een terras.
Prins Hendrikstraat 96 & Valkenboskade 622, Den Haag –desushimeisjes.nl

De beste restaurants in Den Haag vind je in dit handige overzicht! (16)

meer beste restaurants in Den Haag

Ohana poké & More

Goed nieuws voor iedereen die net als ik liefhebber is van een goedgevulde poké bowl. Bij Ohana maken ze in Den Haag de allerlekkerste. Nog een foto nodig voor je Instagram? Dat kan perfect op de schommel met flamingo!
Prinsestraat 18, Den Haag –ohanapoke.nl

Haver

Buiten het centrum ga je voor een goed ontbijt of lekkere biologische lunch naar Haver. Een warm interieur met rieten stoelen, koffie van Bocca en huisgemaakte taart. Perfect adres om de dag te beginnen.
Reinkenstraat 103, Den Haag – proefhaver.nl

Bleyenberg

Oh yes! Ook Den Haag heeft nu een fijne rooftopbar bij mooi weer. Bleyenberg is een fijne all-day spot in het oude Kwantumgebouw met een restaurant, koffie- en co*cktailbar onder één dak. Er zijn regelmatig events dus check ook zeker even de agenda op de website.
Grote Markt 10, Den Haag – bleyenbergdenhaag.nl

Bouzy Denneweg

Ben je een wijnliefhebber? Ga dan na het shoppen op de Denneweg iets drinken bij wijnbar Bouzy met een grote selectie wijnen per glas.
Denneweg 83, Den Haag – bouzywineandfood.nl

De beste restaurants in Den Haag vind je in dit handige overzicht! (17)

© Bleyenberg

Meer beste restaurants in Den Haag

Little V

Gek op Vietnamees eten? Dan mag je Little V (V, voor Vietnam) niet overslaan in Den Haag. Van een goede Pho tot verschillende street food voorgerechtjes om te delen. Ben je nog niet zo bekend met de Vietnamese keuken, laat je dan verrassen met een twee- tot viergangenmenu.
Rabbijn Maarsenplein 21, Den Haag – Littlev.nl

Minglemush foodhallen Den Haag

Als je het mij vraagt zijn foodhallen de perfecte oplossing als je voor niet al te veel geld wil eten en allemaal zin hebt in iets anders. Of om juist zo veel mogelijk met elkaar te delen. Bij foodhal Minglemush heb je keuze uit meer dan 15 stalletjes! Tip: speel na het eten nog een spelletje in de retro arcade.
Anna van Buerenplein 712, Den Haag –minglemush.nl

Bøg

Een paar jaar geleden at ik bij Noma in Kopenhagen en sindsdien ben ik fan van de ‘new Nordic cuisine’. Nu heeft Bøg geen ster, maar heel lekker eten kun je er wel. Vernieuwend, ambachtelijk en tegelijkertijd verfijnd. Niet voor een snelle hap, maar een avond uitgebreid tafelen met zes of acht gangen.
Prinsestraat 130, Den Haag – bøg.com

Pistache café

Een van de leukste zaken om te gaan ontbijten, koffieleuten of lunchen in Den Haag is Pistache. Op het hoekje van de Prinsestraat vlakbij de Paleistuin zit je hier bij mooi weer lekker op het terras perfect om mensen te kijken. Al is het binnen ook goed toeven in het gezellige groene interieur.
Prinsestraat 134, Den Haag –pistachecafe.nl

Jamey Bennett

Een nieuwerwets grand cafe waar iedereen de hele dag welkom is. Van ontbijt tot een borrel of gewoon een kopje koffie tijdens het winkelen.
Plaats 11, Den Haag –jameybennett.nl

De beste restaurants in Den Haag vind je in dit handige overzicht! (18)

meer Nederland tips

Nieuwe Hotels in Nederland

Flora Batava

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda

PreviousNext

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of net geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Book mag ontbreken? Laat het weten via de TIP DE REDACTIE button!

Tip de redactie

YourLBB's nieuwste lijstjes

PreviousNext

De beste restaurants in Den Haag vind je in dit handige overzicht! (22)

AMSTERDAM UPDATES

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het nieuwe AMSTERDAM BUCKETLIST BOEK.

"*" geeft vereiste velden aan

Weekendje weg in nederland?

Op Your Little Black Book staan honderden staycation tips voor een vakantie in eigen land. Vind de perfecte accommodatie en plan dat welverdiende week(end)je weg!

Yourlbb approved hotels >>

Hét vakantiehuizen overzicht met de beste tips voor Nederland >>

Doen in Amsterdam

Le Foodwalk - food tour

Boek tickets

AMAZE - club experience

STRAAT street art Museum

Boek tickets

PreviousNext

bekijk hier nog 20 tips

Volg je Your Little Black Book al op Instagram?

With love,

Anne

| PS: Ken jij Your Little Black Book’s Green Policy? Hier vind je mijn persoonlijke tips hoe je groener kunt reizen en leven en leg ik uit waarom en hoe ik de CO2 uitstoot compenseer van alle reizen die #teamyourlbb maakt.

Trein City Trips

Antwerpen v.a. € 21,-

Zoek treintickets

Londen v.a. € 91,- retour

Zoek treintickets

Parijs v.a. € 35,-

Zoek treintickets

PreviousNext

bekijk hier nog 2 tips

De beste restaurants in Den Haag vind je in dit handige overzicht! (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6476

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.